İçeriğe geç

Beyiye Ne Demek

Beiye ne demek?

Kubbealtı Sözlüğü (ﺑﻴﻌﻴّﻪ) i. (Ar. bey’ > bey’і “satışla ilgili” bey’iyye kelimesinden) Satıştan elde edilen belirli kâr, yeniden satış, komisyon: Bunlar, belirli kârın bey’iye ismiyle bırakıldığı ve alış ve satış fiyatlarının değiştirilemediği işlemlerdir. Rekabetten korkmaz (Cenap Şahâbeddin).

Tekel beyiyeleri ne demek?

MADDE 1. – Bu Kanunun amacı, Devlet tekelinde bulunan veya kalmaya devam eden maddelerin satış bedelinin, Tekel İdaresi tarafından üçte birinin kesilmesi ve bu Kanun hükümlerine göre meşru sahiplerine dağıtılması hususunu düzenlemektir.

Beyye ne demek?

Güzel, çekici kadın.

Türk bey ne demek?

Ortaçağ sonlarında Orta Asya Türk devletlerinin ve Anadolu Türkmen beyliklerinin yöneticilerine verilen unvan.

Beyge anlamı ne demek?

Atlı oyunların bir başka biçimi de düğünlerde kızla erkeğin uzaktan birbirlerine karşı oynadıkları Beyge (Babiga) oyunuydu.

Beiya ne demek?

(ﺑﺮﻳﻌﻪ) sıfat ve i. (ar. berī’at “güzellik bakımından üstün olmak”) (Bir kadın) Güzellik, olgunluk ve zekâ bakımından akranlarından üstün olan [Ayrıca kadın ismi olarak da kullanılır].

Tekle ne demek?

Tekle Haymanot (Aman Tanrım ተክለ ሃይማኖት, takla hāymānōt, modern tekle hāymānōt, “inanç bitkisi”; yaklaşık 1215 – 1313’te öldü) Etiyopyalı bir aziz ve rahipti. Etiyopya Hristiyanlığında iyi bilinen rahip, ülke sınırları dışında bulunan Roma ve Kıpti kiliseleri tarafından da anılmaktadır.

Mali tekel ne demek?

Mali tekel, devletin, devlet hazinesine gelir sağlamak amacıyla doğrudan veya dolaylı olarak mal üretmesi veya ticaretini yapması durumudur.

Monopoly ne demek ekonomi?

Tekel veya monopol, belirli bir ürünün üreticisi veya dağıtıcısı olarak bir pazarda yalnızca bir firmanın bulunduğu durumdur. Tekel, rakip firmaların daha düşük fiyatlar belirleyeceği korkusu olmadan kendi fiyatını belirleme gücüne sahiptir.

Yeruhe ne demek?

Antakya’da “hazinem” yerine “ruhum” anlamına gelen “ye Ruhe”, ya da “yüreğim” anlamına gelen “ye kalbe” deniyor…

Şiftu şiftu ne demek?

Şarkı tüm sosyal medya kanallarında popüler oldu. Yesmar, Arapçada “uyumak” anlamına gelir. Yesmar kelimesi uyku, dinlenme ve rahatlama gibi aktiviteleri ifade eder. Shiftu, “Gördün mü?” anlamına gelir.

Behime ismi ne demek?

(ﺑﻬﻴﻤﻪ) i. (Ar. behîme) Dört ayaklı hayvan: Eh, böyle başsız bir vücut behîme’den (Ahmed Vefik Paşa) daha kötüdür.

Türkiye’nin eski ismi nedir?

Tarihte “Türk” olarak adlandırılan ilk devlet “Kıbrıs Türk Devleti” idi. Coğrafi bir isim olarak “Türkiye” terimi tarihte ilk kez Bizans kaynaklarında ortaya çıktı. VI. 19. yüzyılda “Türkiye” Orta Asya’yı belirtmek için kullanıldı.

Beyat ne demek dini?

Bi’at (Arapça: بَيْعَة), Peygamber’e bağlılık sözü vermek ve Kur’an’da anlatıldığı gibi sadakat yemini etmek anlamına gelir. Bey’at kelimesi, Arapçada “satmak” ve “satın almak” anlamına gelen bey’ kelimesiyle aynı kökten gelir. Kelimenin tam anlamıyla “satış sözleşmesi” anlamına geldiği belirtilmektedir.

Bay bey ne demek?

Elveda-ünlü Elveda! Ünlü Elveda!

Abeye ne demek?

Abâye, (Arapça: عباية) çoğulu abayât (Arapça: عبايات), genellikle siyah, bol kesimli, omuzlardan ayak bileklerine kadar uzun, çoğunlukla Kuzey Afrika, Arap Yarımadası, İran ve Mısır gibi ülkelerde giyilen kaftan veya çarşaf benzeri kadın dış giysisidir. Önden başlandığında yaprak gibi görünür.

Tapuda şuyulandırma ne demek?

Ancak gayrimenkul sektöründe farkındalık artıyor; bu durum, mevcut bir taşınmazın belediye tarafından kullanım hakkı kapsamında devralınması ve çeşitli parsellerle birleştirilerek kat mülkiyeti şeklinde hisseli olarak malike veya üçüncü kişilere bırakılması durumudur.

Behime ismi ne demek?

(ﺑﻬﻴﻤﻪ) i. (Ar. behîme) Dört ayaklı hayvan: Eh, böyle başsız bir vücut behîme’den (Ahmed Vefik Paşa) daha kötüdür.

Benge ne demek?

Denizli’nin Manastır köyünde hala popüler olan iki formdan biridir. Yaklaşık 15 erkek davul ve saz eşliğinde birlikte Benge dansını icra eder. (Köşdere adı verilen ikinci parça tek kişiliktir).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir