İçeriğe geç

Ayvalık Altınova Nüfusu Kaç

Altınova’nın nüfusu ne kadar?

Yalova’nın güneybatısında yer alır. Doğusunda Kocaeli, güneyinde Bursa, batısında Çiftlikköy ilçesi ve kuzeyinde İzmit Körfezi ile çevrilidir. İstanbul’a 70 km, Bursa’ya 100 km ve Yalova’ya 27 km uzaklıktadır. Nüfusu 2023 yılı itibariyle yaklaşık 35.000’dir.

Ayvalık Altınova nereye bağlıdır?

Balıkesir iline bağlı bir ilçe olan Ayvalık ilçesi, Ege Denizi kıyısında yer almaktadır. Ayvalık ilçesi, Ege Denizi’nin kuzey kesiminde 285 km2’lik bir alan üzerinde yer almaktadır. İlçenin doğusunda Bergama, güneyinde Altınova, kuzeyinde Gömeç ilçesi ve batısında Ege Denizi bulunmaktadır.

Altınova hangi belediyeye bağlıdır?

Altınova (Ayazmend), Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesine bağlı bir ilçedir. Balıkesir tarafında, İzmir Çanakkale karayolu üzerinde, İzmir-Balıkesir il sınırı yakınında yer almaktadır.

Altınova hangi ilçeye bağlıdır?

Altınova, Yalova ilinin bir ilçesidir. Doğusunda Kocaeli, güneyinde Bursa ili, batısında Çiftlikköy ilçesi ve kuzeyinde ve kuzeydoğusunda İzmit Körfezi ile çevrilidir.

Altınova ne zaman ilçe oldu?

1930 yılında Kocaeli’nin Karamürsel ilçesine bağlı köy statüsü verilen Altınova, çevre köylerden gelen halkın yerleşmesi ve Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’dan gelen göçmenlerin katılımıyla kısa sürede nüfusu artması ve merkezi konumu nedeniyle 7 Haziran 1987’de il olmuştur. 6 Haziran 1995…

Ayvalık Altınovanın denizi Nasıl?

Ayvalık’taki diğer plajlar kadar kalabalık olmayan, bölgenin neredeyse en sakin plajı olma özelliğini taşıyan Altınova Plajı, tertemiz denizi ve mavi bayrağıyla tatilcileri büyülüyor.

Ayvalık Altınova Belediye Başkanı hangi partiden?

Yönetim. İlçe belediye teşkilatı 1963 yılında kurulmuştur. Ayvalık’ın şu anki belediye başkanı Cumhuriyet Halk Partisi’nden Mesut Ergin’dir. Eylül 2021’de Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmıştır.

Altınovada nerede denize girilir?

Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan bir diğer güzel plaj ise Hersek Plajı’dır. Marmara Denizi’nin serin sularında gönlünüzce yüzebileceğiniz plaj, huzurlu bir tatil beldesidir. Hersek Plajı özellikle doğal güzelliği ve sakin atmosferiyle dikkat çekmektedir.

Altınovada ne var?

Altınova’da mutlaka görülmesi gereken yerler: Hersek Lagünü ve Gölü, Altınova’nın Hersek Köyü’nde yer almakta olup şehir merkezine sadece 2 km uzaklıktadır. … Geyikdere. … Altınova Değirmen Kalıntıları … Hersekzade Ahmet Paşa Camii. … Çoban Lahanası. … Atatürk Köşkü … Kaplıcalar.

Balıkesir Altınova ilçe mi?

Altınova (eskiden: Ayazmend), Türkiye’nin Balıkesir ilindeki Ayvalık ilçesi ve belediyesinin bir ilçesidir. Nüfusu 15.467’dir (2022). 2013’teki yeniden yapılanmadan önce bir kasabaydı. Altınova (eskiden: Ayazmend), Türkiye’nin Balıkesir ilindeki Ayvalık ilçesi ve belediyesinin bir ilçesidir. Nüfusu 15’tir.

Cunda hangi belediyeye bağlıdır?

Cunda veya Alibey Adası (Yunanca: Μοσχονήσι Moshonisi, Yunanca: Εκατόνησα Hekatonisa) idari olarak Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı bir adadır.

Altınova’nın nüfusu kaç?

Yıllara göre Altınova nüfusuAltınova nüfusuKadın nüfusu201929.23713.781201828.23213.223201726.51012.607201624.89612.

Altınova nerenin kazası?

Muş İlçesi, Korkut Beldesi, Altınova (Vartinis)’da, 1993 yılında […] Yazının devamını okumak için başlığa tıklayınız.

Altınova arabaları nereden kalkıyor?

OTOBÜS VE GÜZERGAH BİLGİLERİBölümYerEski GarajHedefAltınova Merkez

Altınova kaç dönüm?

Tersanemiz Altınova Yat İnşaatçılar Sanayii ve Ticaret A.Ş.’dir. 2008 yılında Altınova/Yalova bölgesinin Hersek Köyü Kumluk mevkiinde 140 hektarlık arazi üzerine kurulmuştur. Tersanemiz çok özel durumlar haricinde sadece yeni gemi inşa etmek için kullanılmaktadır.

Yalova Çiftlik Köyü’nün nüfusu ne kadar?

Yalova merkezine uzaklığı: 5 km. Nüfus: 2023 sayım sonuçlarına göre yaklaşık 30.000. Belediye: 1987 yılında şehir belediyesi olmuş ve 1995 yılında ilçe statüsü kazanmıştır.

Tekirdağ Altınova nereye bağlıdır?

Altınova, Tekirdağ ilinin Süleymanpaşa ilçesine bağlı bir ilçedir.

Bursa Altınova nereye bağlıdır?

Altınova, Bursa ilinin Osmangazi ilçesine bağlı bir ilçedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir