İçeriğe geç

Anasır Ne Demek Tdk

Anasır ne demek?

Anasır kelimesi sözlükte “Asıl, kök, soy” anlamlarına gelmekte olup, “şeref ve yücelik” anlamına gelen unsur kelimesinin çoğuludur. Unsur ve Anasır kelimeleri Kur’an-ı Kerim’de geçmemektedir; hadislerde unsur kelimesi bir veya iki defa “kök, kaynak” anlamında kullanılmıştır (bk. Buhârî, “Tevḥîd”, 37; İbnü’l-Esîr, en-Nihâye, “ʿunṣur” md.).

Amak ne demek TDK?

Yol, iş, davranış ve tavırda düzenlilik. 2. Kavrama, kavrama. -amak ekinin sonucudur.

Sansür nedir TDK?

Latince “sansür” kelimesinin sözlük anlamı “kontrol etmek”, “gölgelemek”, “yok saymak” ve “kapatmak”tır.

Anız ne demek Türk Dil Kurumu?

Türk Dil Kurumu’nca değerlendirildiğinde anız kelimesi, “hasattan sonra tarlada bitki saplarını uzaklaştırmak için kullanılan kontrollü yakma yöntemi” olarak öne çıkıyor.

Anasır alemi nedir?

Arapçada “anasır-ı erbaa”, Farsçada “çar elementi” denilen dört unsur, “toprak-hava-su ve ateş” unsurlarıdır (Pala, 2004: 33). , ateş, su ve hava. Bedeni ve ruhu bütün ihtiyaçlarını toprak, su, ateş ve havadan karşılar.

Anasırı İslam ne demek?

1071; Anadolu’nun Anasır-ı İslam yurdu yapıldığı, Anadolu’da oluşturulan birliğin Türkü, Kürdü, Arap ve acemisiyle medenileştirildiği, safların güçlendirildiği, toprağın mayalandığı ve kadim mührün vurulduğu dönüm noktasıdır. 1071 Malazgirt, Anadolu’nun ruhudur.

Almat ne demek?

II. Dünya Savaşı’nda ölenlerin anısına yapılan yangın ve yanan anıt görülmeye değer etkileyici bir eserdir.

Akman ne demek TDK?

1.

Aram ne demek TDK?

Göktürk ve Uygur metinlerinde “festival” terimine Hint-İran dillerinden gelen rāma kelimesiyle karşılık verilir. Sanskritçede rāma’nın anlamı “sevinç, haz, huzur, mutluluk, dinginlik”tir.

Lavuk ne demek?

TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi; gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen kimse anlamına gelmektedir.7 Ağustos 2024

Razı olmak ne demek?

izin vermek, hibe etmek.

Namüsait ne demek?

✏ Şerefli ne demektir? 🔎 Uygun veya elverişsiz. Arapçadan dilimize giren “uygun” kelimesinin Farsça olumsuzluk ekiyle türetilmesi sonucu ortaya çıkmıştır.

Nacak ne demek TDK?

Nacak kelimesinin etimolojisine baktığımızda Mehmet Doğan’ın Büyük Türkçe Lügatinde; kısa saplı, geniş ağızlı ağaç balta olarak geçtiği görülmektedir (Doğan, 2011:271).

Tınaz ne demek TDK?

ѻ çamaşır yığınları: “çamaşır yığınları.”

Lingo ne demek TDK?

I. (çoğul -geht) lehçe; bir mesleğin konuşma dili.

Anasır-ı erbaa nedir kısaca?

Doğanın ve varlığın özünü belirleyen dört unsur (toprak, su, hava, ateş), yani anasır-ı erbaa, yaşamın anlamı, özü ve bazen de karşılığı gibi pek çok felsefi düşüncenin temelini oluşturur. Varlığın temelini oluşturan bu dört unsur, aslında evrenin de temelini oluşturur.

Asâkir ne demek?

Kelime anlamı “Hz. Muhammed’in Muzaffer Askerleri” demektir.

Akder ne demektir?

AKDER AKIŞKAN GÜÇ DERNEĞİ veya kısaca AKDER, 1994 yılında sektörün önde gelen şirketleri tarafından kurulmuştur. AKIŞKAN; sektörümüzde enerji dönüşümünde genellikle kullanılan yağ, su, hava vb. sıvılar ve gazlar için kullanılan bir Türkçe terimdir.

Aşur Arapça ne demek?

“Aşr” Arapçada on demektir. Muharrem’in onuncu gününe Aşura denir. Nuh’un Gemisi’nin yeryüzüne indiği günü anan güne Aşura denir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir