İçeriğe geç

Ön Lisans Mezunu Askerde Ne Olur

2 yıllık üniversite mezunu askerde ne olur?

Silahlı Kuvvetlerin ihtiyaç duyduğu, iki yıl ve daha fazla süreli yükseköğrenim kurumlarından mezun olanlar arasından belirlenecek sayıda yedek astsubay temel eğitimini başarıyla tamamlayıp astsubay rütbesine atananlar için 12 ay askerlik hizmetidir.

Önlisans mezunu askerde hangi rütbe?

Mezuniyet Sonrası Olanaklar (diploma, sosyal ve özlük hakları vb.) Mezunlar, askeri beceri ve yeterliliklerine dayalı olarak ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan Ön Lisans Diploması ve Astsubay Diploması alırlar.

Önlisans mezunları askerde astsubay olabilir mi?

Dört yıllık üniversite mezunları yedek astsubay olabilir mi? 7179 sayılı Askerlik Kanunu’nun 8. maddesine göre en az dört yıllık eğitim veren kurumların mezunları da istekli olarak yedek astsubay olabilir. İki yıllık üniversite mezunuyum.

Önlisans mezunları kaç ay askerlik yapar?

Ön Lisans-Lisans Askerlik İşlemleriNormal Eğitim SüresiGörev ErtelemeYabancı Dil Hazırlık Sınıfı1 YılMeslek Yüksekokulu Programları (2 Yıl)2 Yıl29 Yaşından SonraLisans Programları (4 Yıl)4 Yıl29 Yaşından Sonra

2 yıllık üniversite askerliği erteler mi?

MADDE 35 C – Lise veya dengi okul, fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görenlerin askerlik hizmetleri, mezun oldukları veya ilişiklerinin kesildiği tarihe kadar, ancak 29 yaşını geçmeyecek şekilde ertelenir. Askerlik erteleme işlemlerinde, öğrencinin ön lisans/lisans programına kayıtlı olduğu tarihten itibaren öğrenim gördüğü azami süre dikkate alınır.

6 ay askerde kalan ne kadar maaş alır?

İkinci 6 ay kalanlara ne kadar ödeme yapılacak? Bu kapsamda yeni askerlik kanunu taslağına göre, askerlik hizmetini sürdürenlere, kanun hükümlerine uygun olarak, hizmetlerinin devamı süresince asgari ücretin net tutarından (şu anda 17.000 TL) az olmamak üzere astsubay ve erbaş tazminatı ödenecek.

2 yıllık mezunlar teğmen olabilir mi?

İyi bir teğmen olmak için kolej, meslek okulu, lise veya fakülte diplomasına sahip olmak gerekir. Milli Savunma Üniversitesi mezunları da teğmen olarak görev yapabilirler.

2 yıllık bölümden subay olunur mu?

Başvuru kılavuzunda derslere göre kaynak olarak belirtilen iki yıllık meslek yüksekokulu bölümleri veya dört yıllık fakülte/yüksekokul bölümlerinin bitirilmiş olması gerekmektedir.

Önlisans mezunu kaç yaşında askere gider?

1. Kanunun 20 nci maddesinin ikinci fıkrasına göre; Lisans ve altı düzeyde öğrenim görenlerden; ortaöğretim kurumları ve dengi okullarda öğrenim görenlerin mezun olmalarına veya ilişiklerinin kesilmesine kadar, 22 yaşını geçmemiş olmak kaydıyla, fakülte ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenlerin 28 yaşını doldurmuş olmaları şartıyla askerlik hizmetleri tecil edilir.

Önlisans mezunu astsubay eğitimi kaç ay?

Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu: Ön lisans düzeyinde eğitim süresi iki yıl olup, devlet tarafından öğrencilerin ihtiyaçları dikkate alınmaktadır.

Astsubay eğitimde maaş alır mı?

ASEM öğrencileri eğitim/öğretimleri sırasında maaş alıyorlar mı? Aktif Astsubay adayları, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı okullarda askeri öğrencilerle aynı ücreti alıyorlar. Sözleşmeli Astsubay adayları, 4678 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde sözleşme öncesi maaş alıyorlar.

Astsubaylık yaşı kaçtır?

B. Yaş şartı: Nüfus kayıt örneğine göre başvurunun yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla 27 yaşını doldurmamış olmak, lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için ise 32 yaşını doldurmamış olmak.

2 yıllık mezun askere ne olarak gider?

Askerlik hizmetinizi tamamlamadıysanız ve dört yıllık bir fakülte veya kolejden mezun olduysanız, teğmen olabilirsiniz. Başvurunuz sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gereksinimlerine göre seçildikten sonra bir sınava girebilir ve başarılı olursanız teğmen olarak görev yapabilirsiniz.

4 yıllık üniversite bitiren askerde ne olur?

Silahlı Kuvvetlerin ihtiyaçlarına göre dört yıllık veya daha uzun süreli yükseköğrenim kurumlarından mezun olanlar arasından seçim yapılarak temel yedek subay eğitimini başarıyla tamamlayan ve teğmen rütbesini alanların, 12 ay süren askerlik hizmetidir.

Askerde kaç para veriyorlar 2024?

Yıllara Göre Ödenen Askerlik HarcıDönem Ödenen Askerlik Harcı 2024 (1 Temmuz – 31 Aralık) 217.871,04 TL 2024 (1 Ocak – 30 Haziran) 182.609,04 TL 2023 (1 Temmuz – 31 Aralık) 122.350,80 TL 2023 (1 Ocak – 30 Haziran) 104.

Üniversite mezunu askerde ne olarak görev yapar?

Ülkemiz sisteminde teğmen, başçavuş ile teğmen arasında yer alan, fakülte mezunları tarafından seçilen bir rütbedir. Türk Silahlı Kuvvetleri hizmetinde teğmen; takım komutanı, batarya subayı veya yardımcı subay (ateş destek ekibi) olarak görev yapar.

2 yıllık üniversite mezunu subay olabilir mi?

Subay/sözleşmeli subay pozisyonlarına başvuruda bulunmak için hangi eğitim şartları gereklidir? Görevli/sözleşmeli subay pozisyonları için; Başvuru kılavuzunda referans okul olarak belirtilen en az dört yıllık fakülte ve liselerden sınıf ve branş bazında mezun olmak gerekmektedir.

Üniversite bitiren biri kaç ay askerlik yapar?

Yükseköğrenim görmüş olanlar için askerlik hizmeti, Türk Silahlı Kuvvetlerinin güncel ihtiyaçlarına bağlı olarak 12 ay uzun dönemli yedek subay veya yedek astsubay olarak, 6 ay kısa dönemli er olarak askerlik hizmetini tamamlamak suretiyle tamamlanır.

Üniversite mezunu askerde maaş alır mı?

İki yıllık üniversite mezunları için yedek astsubay olma eğitimi başlar. İki ay temel eğitim alan yedek astsubaylar eğitimleri sırasında ücret ve on aylık kıta hizmeti boyunca maaş alırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir