İçeriğe geç

Bungun Ne Demek Tdk

Bungun nedir?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: bungun.

Lavuk ne demek TDK?

TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi; gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen kimse anlamına gelmektedir.7 Ağustos 2024

Artun ne demek TDK?

TDK’da yer alan bilgilerle birlikte Artun isminin anlamı, ne anlama geldiği sorularının cevapları şu şekildedir: Kendine güvenen, vakur, onurlu.

Komün ne demek TDK?

Komün kapalı toplum anlamına gelir. Bir grup insanın ortak üretimi ve tüketimine dayanır. Kapalı topluluklar ve mezhepler komünlerdir.

Gebeş argoda ne demek?

Hamilelik durumu. 2. Argo Aptalca, aptalca davranış: “Bu hamileliğe kim sebep oldu?”

Denyo TDK ne demek?

denyo – Nişanyan sözlüğü. Roman dilindeki (Çingene) deniló’nun “çılgın, aptal” özel adından türemiştir. “Çince’den” geldiğine dair yaygın şehir efsanesi, TDK sözlüğünün 2009 baskısında gözden kaçan bir yazım hatasından kaynaklanmaktadır. denyo: Flörtöz, çılgın, yarı çılgın, çılgın herif.

Lübük ne demek?

İsim [1] Kendi çıkarı için her yolu mubah sayan, verdiği sözü tutmayan, aldatıcı, egoist, sahtekâr, ahlaksız, sinsi, şerefsiz, övüngen, mürted.

Umay ne demek?

Umay (veya Umay; Eski Türkçe: 𐰆𐰢𐰖; Kazakça: Ұмай ана, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)), Türk mitolojisinde ve Tengricilik’te doğurganlık tanrıçasıdır ve dolayısıyla kadınların, annelerin ve çocukların tanrıçasıdır. Umay, çeşitli diğer dinlerde bulunan yeryüzünün ana tanrıçalarına benzemektedir.

Noyan ne demektir?

Moğol İmparatorluğu’nda yüksek rütbeli komutanlara verilen bir unvan olan Noyan, bazı Türk kabilelerinde bir lider veya hükümdara atıfta bulunmak için de kullanılırdı. Günümüzde bir isim olarak kullanıldığında, güçlü liderlik ve komuta niteliklerini çağrıştırır. Noyan isminin diğer anlamları: başkomutan, efendi.

Argun ne demek?

Argun, İran’ın Doğu Azerbaycan Eyaleti’nde bir köydür. Argun (Kafkasya), Kafkasya’da bir nehir. Argun Nehri (Asya), Asya’da bir nehir.

Kirmen ne demek TDK?

İplikçi veya eğirme makinesi; Tahta aletler, yün, keten, kenevir ve pamuk gibi lifli hammaddeleri eğirmek ve ip yapmak (iplik eğirme) için kullanılan, bir ucunda kanca bulunan aletlerdir. Çubuk ve kancadan oluşan mile iğ denir. Daha sonraki zamanlarda, oldukça ilkel bir alet olan mile yuvarlak bir ağırlık (iğ) yerleştirildi.

Cozutmak TDK ne demek?

[1] (argüman) Saçmalık.

Norm nedir TDK?

Türkçe: Türkçe Dil Kurumu Sözlüğü’nde[1] “kural olarak benimsenen, yerleşik ilke veya hukuki durum, kod” şeklinde ifade edilen Fransızca kökenli (Fra. norme) kavram, Sosyoloji Sözlüğü’nde[2] “kural, yasa, kural” olarak çevrilmiştir.

Lavuk kimlere denir?

Son olarak, ilk olarak İstanbul ve İzmir argosunda ortaya çıkan ve daha sonra giderek yaygınlaşan bu kelime, 1990’lardan bu yana Kürtçede “kanun, lavuk = oğul, oğul” anlamına geliyor. Ancak Türk argosu bunu “eşcinsel, karaktersiz, aşağılık adam” kavramına dahil etti.

Lavuk ne demek eski Türkçe?

lavuk – Nişanyan Sözlüğü. Kürtçe (Kurmanci) lawik kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “çocuk” anlamına gelir. Bu kelime Kürtçe (Kurmanci) law “çocuk, oğul” kelimesinin küçültme halidir.

Lavuk ne demek hakaret?

TDK’nın güncel Türkçe sözlüğüne göre Lavuk kelimesinin anlamı şu şekildedir: (Birisi) Gereksiz yere konuşan. (Birisi) Önemsiz şeylerle çok meşgul olan, hal ve hareketleri yerinde olmayan kimse. 7 Ağustos 2024

Dangalak nedir TDK?

“Çılgınlaşmaya istekli, kolayca flört edebilen (bir kadın)” #Çocukken” / X.

Tavsiyeli Bağlantılar: Kullanılan Parfüm Iade Edilir Mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Grup Seks Yapan Escort